VERSLAG: SV DE BRAAK 1 – GVV’63 1

1024 768 GVV'63

Na een wisselvallige voorbereiding en een bekeravontuur dat zowaar de tweede ronde opleverde was het eindelijk tijd voor de eerste competitiewedstrijd in de vierde klasse E. Voor de eerste wedstrijd moest GVV ’63 naar Helmond om de strijd aan te gaan met sv De Braak op het incourante tijdstip van 17.15u.

Na een aftastende beginfase waren het de geel-zwarten die al vrij vroeg op voorsprong hadden moeten komen, maar Julian Ringelberg had zijn vizier nog niet op scherp staan. Beide ploegen zaten elkaar fel op de huid en hielden elkaar goed in evenwicht. Toch was het GVV ’63 dat verreweg de meeste en beste kansen kreeg. Maar ook Mathijs Libbers en Joost van Heel wisten het net achter de Helmondse doelman niet te vinden. Het was zelfs de thuisclub die op slag van rust de leiding nam. Uit een corner kon een De Braak-speler volkomen vrij staand de 1-0 achter de prima keepende Laurens van Brakel koppen.

Na de kantwisseling moesten de Gamerenaren dan ook op jacht naar de gelijkmaker. De thuisclub wilde echter ook meer en zodoende ontspon zich een boeiend voetbalgevecht. Na een uur spelen stond de 1-1 op het bord. Julian had zijn vizier op scherp staan en ramde van dertig meter een vrije trap achter de verbouwereerde goalie van De Braak. Beide ploegen gingen nu vol voor de winst en gooide de nodige energie in de strijd.

Het waren de Brabanders die in de 80e andermaal op voorsprong kwamen, na een knappe actie van hun linkerspits. De mannen van Pascal Rijkers moesten nu alles uit de kast halen om nog een punt mee te nemen naar Gameren. In het heetst van de strijd gaf de uitstekend leidende arbiter nog rood aan Muzzamil Ahmadzai en een speler van de thuisclub die het met elkaar aan de stok kregen. Toen een ieder dacht dat 2-1 de eindstand zou worden was het in extremis Ronald van Wijk die in de achtste minuut van de toegevoegde tijd voor de 2-2 eindstand en de verdiende gelijkmaker zorgde.

Al met al een goed resultaat voor een gehavend GVV ’63 dat al binnen vijf minuten Rico Grandia uit zag vallen met een hoofdblessure. Op Sportpark Maartenshof wacht er komende zaterdag opnieuw een totaal onbekende tegenstander. Om 15.00u wordt er afgetrapt tegen RWB uit Waalwijk. Met de juiste spirit, en hopelijk weer spelers die terug komen van blessures moet GVV ’63 kunnen wedijveren met de sterke Brabanders.