VERSLAG: GVV63 1 – RWB 1 (5-2)

1024 683 GVV'63

Op Sportpark Maartenshof stond voor GVV ’63 de eerste thuiswedstrijd in de competitie op de rol. Tegenstander was titelkandidaat RWB uit Waalwijk.

Voordat iedereen goed en wel was bekomen van het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Van Orsouw uit Oss leidde de geel-zwarten al met 2-0. Good old Jeffrey van der Meijden liet al binnen vijf minuten het net bollen achter de Waalwijkse doelman op assist van Mathijs Libbers. Mathijs deed in de tiende minuut hetzelfde na een assist van de altijd ijverige Julian Ringelberg.

Na deze bliksem start van GVV ’63 viel de wedstrijd langzaam in een plooi met nog steeds GVV ’63 als bovenliggende partij. Toch wist RWB de spanning terug te brengen toen het net voor het rustsignaal de aansluitingstreffer achter de goed keepende Laurens van Brakel frommelde.

Vijf minuten na rust kreeg GVV ’63 een domper te verwerken toen Laurens na een stevige botsing met een RWB-er er geblesseerd af moest. Maar invaller-doelman Rowan Verheij stond meteen hierna met een prima verre bal aan de basis van de 3-1 voorsprong toen invaller Richan Kreling op aangeven van Julian voor 3-1 zorgde.

De mannen van Pascal Rijkers bleven de bovenliggende partij en domineerde dan ook het tweede bedrijf. Het was Mathijs die dan ook voor de logische 4-1 zorgde. De match was nu gespeeld en liep richting het einde. De andermaal gevaarlijke Julian scoorde de vijfde Gamerse treffer, waarna een Waalwijker voor de 5-2 eindstand zorgde.

Na deze puike overwinning kan GVV ’63 de borst nat maken als het volgende week zaterdag op bezoek moet in Andel bij oude bekende Sparta ’30. Dit is de enige ploeg in 4E zonder puntverlies, dus kunnen we in de derde wedstrijd van het nog prille seizoen al spreken van een heuse topper. Aan de andere kant van de Andelse sluis is de aftrap om 14.30u.