VERSLAG: GVV’63 1 – BES 1 (6-0)

1024 683 GVV'63
In de vierde wedstrijd van dit nog prille seizoen stond GVV ’63 voor de derde maal tegenover een volslagen onbekende opponent. BES , een pseudoniem voor de zaterdagafdeling van zondag eersteklasser De Valk, uit Valkenswaard kwam op deze fraaie en ook koude zaterdag op bezoek in Gameren.

Een geduchte tegenstander die vorig seizoen lang mee deed voor promotie. Gelukkig was doelman Rowan Verheij gelijk bij de les toen de Brabanders al snel op voorsprong konden komen maar Rowan dit met een prima reflex voorkwam. In de dertiende minuut kwam GVV ’63 op 1-0 toen Daniel Bouma een goede aanval over rechts afrondde. Twee minuten later was het opnieuw raak voor de mannen van Pascal Rijkers. Mathijs Libbers legde de bal terug op Joost van Heel en diens harde schuiver had de goalie van BES geen antwoord; 2-0 derhalve.
Na deze vroege, comfortabele voorsprong bleef GVV ’63 de overheersende partij, kwamen er ook kansen, maar bleven goals uit . Bovendien moest de thuisclub scherp blijven voor de goed voetballende Kempenaren. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.
Meteen na het beginsignaal van de tweede helft hield Rowan de gasten wederom van scoren af en voorkwam hij met een prima redding de aansluitingstreffer.
Na vijf minuten in de tweede helft schoot Mathijs op fraaie wijze een vrije trap achter de humeurige doelman van de bezoekers. Zijn humeur werd er niet beter op toen Mathijs ook voor de 4-0 zorgde, door wederom een vrije trap fraai in de bovenhoek van de gasten te krullen.
Even later was het Daniel die voor 5-0 zorgde na een vloeiende combinatie met good-old Richan Kreling. De geel-zwarten hadden na deze voorsprong weinig meer te duchten van BES en konden rustig werken aan een grotere uitslag. Het was good-old Jeffrey van der Meijden die met zijn chocolade linkerbeen schitterend voor 6-0 zorgde.  Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Wagemakers konden de Gamerenaren terug kijken op een prima pot voetbal tegen een voetballende ploeg.
Hopelijk kan GVV ’63 aanstaande zaterdag hier een vervolg aan geven door te winnen van het ambitieuze Margriet uit Oss. In de stad van de familie Marijnissen is de aftrap om 15.00u.