BLIK OP ZATERDAG: GVV’63 1 – BES 1

1024 576 GVV'63

Op zaterdag 12 oktober staat er voor GVV’63 1 de thuiswedstrijd tegen vv BES 1 op het programma. De aftrap staat gepland om 15.00 uur.

Met BES treffen we een totaal onbekende tegenstander. BES staat voor Borkel en Schaft, een dorp gelegen tussen Valkenswaard en de Belgische grens. Een reisje van 75 kilometer naar Sportpark Maartenshof. Voetbalvereniging BES is een kleine club, met één senioren recreatieteam en twee jeugdteams.

Sinds het seizoen 23/24 is er ook een prestatief team in het zaterdagvoetbal actief. Mede geïnitieerd door voetbalvereniging De Valk uit Valkenswaard. Door nieuwe regelgeving mag er sinds kort geen nieuw eerste elftal meer worden ingeschreven in het zaterdagvoetbal als men ook al actief is met een eerste team in het zondag voetbal. En andersom ook niet. Omdat er bij De Valk behoefte was aan prestatievoetbal op zaterdag, werd de samenwerking gezocht met de buren van BES. Vandaar dat we zaterdag een team treffen met talentvolle voetballers die eerder uitkwamen voor De Valk en hun thuiswedstrijden ook spelen op het complex van De Valk.

Met BES treffen we een goed voetballende ploeg. In het debuutseizoen werd een nacompetitieticket voor promotie binnengesleept. En momenteel staat BES op een tweede plaats, door overwinningen op Merlijn en SV Capelle. Een tegenstander die niet onderschat mag worden.

Onze GVV-ers liepen zaterdag tegen een onnodige nederlaag aan. Voetballend was GVV’63 zeker niet de mindere ploeg, maar qua strijd was Sparta’30 de bovenliggende partij. Hoogste tijd om zich te revancheren! Wil GVV’63 aanhaken in de top van het klassement dan moet er gewonnen worden.

Hopelijk zijn er zaterdag weer veel supporters aanwezig bij deze interessante thuiswedstrijd. Na afloop Draait GVV’63 Door! Met DJ MA-RYN en een mooie verloting.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wagemakers.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door Bakkerij van Keulen.

De pupil van de week is Roan de Ruijter (GVV’63 JO12-2).