BLIK OP ZATERDAG: GVV’63 1 – RWB 1

1024 576 GVV'63

Op zaterdag 28 september speelt GVV’63 de eerste competitiewedstrijd op Sportpark Maartenshof. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen RWB uit Waalwijk.

Beide ploegen troffen elkaar nog nooit in competitieverband. RWB werd in 1908 opgericht en vindt zijn oorsprong in de Waalwijkse wijk Besoijen. In 2004 verhuisde RWB van Sportpark Elzenhoven naar Sportpark De Gaard, waar ze momenteel de buren zijn van competitiegenoot NEO’25.

Van oudsher is RWB een traditionele zondagvereniging. Echter vanaf het seizoen 22/23 werd de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. In de afgelopen twee seizoenen pakten de Rood-Wit-Blauwen telkens een periodetitel. Vorig seizoen eindigde RWB op de tweede plaats achter RFC, met één puntje minder. Met een indrukwekkend aantal van 113 gescoorde doelpunten. Topscorer Kevin Remie maakte er 39, ook vorige week scoorde hij in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen TSVV Merlijn. We kunnen RWB bestempelen als één van de kampioenskandidaten. Een tegenstander om rekening mee te houden!

Onze GVV-ers begonnen de competitie vorige week met een 2-2 gelijkspel tegen sv De Braak. In de eerste helft werden er een aantal behoorlijke kansen om zeep geholpen, GVV’63 had het zich een stuk gemakkelijker kunnen maken. In deze vierde klasse zijn er, door de versterkte degradatieregeling, diverse kwalitatief goede ploegen aanwezig. We zullen er dus elke week maximaal voor moeten knokken. Hopelijk kunnen we zaterdag onze eerste driepunter begroeten.

We hopen op veel publieke ondersteuning tijdens deze eerste thuiswedstrijd!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van Orsouw

De wedstrijdbal wordt gesponsord door de Vrienden van GVV’63

De pupil van de week is Levi van Steenbergen (GVV’63 J012-2)