VERSLAG: GVV’63 1 – BLC 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

In de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen moest GVV ’63 het opnemen tegen BLC uit Den Bosch. Een duel van twee middenmoters die nog met een schuin oog naar boven kunnen kijken en met een schuin oog naar onderen moeten kijken.

De openingsfase was van beide kanten afwachtend, maar na een kwartier kwamen de elf van Pascal Rijkers beter  in de wedstrijd en drukten de gasten terug op eigen helft. Kansen kwamen er dan ook volop voor GVV ’63 via Patrick Kooijman, Nick Linnenbank en Julian Ringelberg. Maar net als in de heenwedstrijd wist de doelman van BLC van geen wijken en anders werd hij wel geholpen door het aluminium boven en naast hem.

Aan de andere kant hoefde Maikel van Tuyl slechts een keer op te treden bij een van de spaarzame aanvallen van de Brabanders. Voor rust vielen er echter geen goals.

In de tweede helft begon BLC wat feller dan voor rust, maar al snel nam GVV ’63 weer het heft in handen. Het was dan ook niet vreemd dat de thuisclub na een uur spelen op voorsprong kwam. Het was Daniel Bouma die met een schitterende knal voor de 1-0 zorgde. De geel-zwarten bleven de bovenliggende partij maar stuiten telkens op de onverzettelijke Brabantse goalie.

Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers met nog een kwart wedstrijd te gaan op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd strafte BLC knullig balverlies van GVV ’63 af en kwam onverdiend op een 1-2 voorsprong. GVV ’63 zette alles  op alles om een punt binnen te slepen, maar kwam niet meer tot scoren en moest genoegen nemen met een zure nederlaag.

Door deze nederlaag zijn de Gamerenaren formeel nog niet helemaal gevrijwaard van nacompetitievoetbal, maar het moet wel heel gek lopen wil GVV ’63 niet bij de bovenste acht eindigen. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd van dit seizoen. Om 14.30u is MVV ’58 in Meteren de tegenstander.