RKTVC Jo11-1 – GVV’63 Jo11-1 (1-3)

1024 683 GVV'63

Een snel ingelaste wedstrijd, zodat we zeker op volle sterkte konden aantreden tegen een sterk geacht RKTVC. Bij het betreden van het veld hinkte de trainers op 2 gedachten. Dit moest wel lukken vandaag (gezien aan motoriek en loopvorm) tot dit wordt pittig (gezien het positiespel tijdens de warming-up). Een ex hoofdklasser welke net onder de middenmoot was geëindigd maar toch een stapje terug heeft gedaan.

Vanaf de eerste minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd. Weinig kansen, GVV’63 degelijk en meer op de helft van de tegenstander. Dreigend maar niet gevaarlijk. Datzelfde kon gezegd worden van RKTVC, al waren die niet zo dreigend.

Verdedigend stonden wij op alle posities ons “mannetje” wat in dit geval ook voor de meiden bedoeld is. Compact spelend en door scherpe aanvallen of individuele acties werden we gevaarlijker en door een counter viel zelfs de 0-1 door Sam. Het 2e kwart van de 1e helft wat een heel stuk minder, door wissels waren we erg zoekende naar de plek en RKTVC wilde graag verder vooruit voetballen.

De 1-1 had kunnen vallen maar we sleepten de voorsprong mee tot de rust. Hier was het tijd voor de trainers en spelers om ons als team te herpakken en of dat gewerkt heeft. Na rust speelde RKTVC verder vooruit, werden moe van het tegen een muur oplopen en achter pijlsnelle counters aan te rennen. Op dat moment creëerden we kans op kans en was het door een goede onderschepping va Thijmen, die Noud in staat stelde snel te handelen en zo Sam 1 op 1 voor de keeper te zetten 0-2.

Na een prachtige aanval opgezet via de zijkant, ingespeeld naar het midden was het Jochem die de overwinning veilig leek te stellen 0-3. Het laatste kwart was het spelbeeld niet anders maar waren we niet gelukkig in de afronding en was het RKTVC dat 2 minuten voor tijd de 1-3 er ik prikte.

Achteraf gesteld een puike prestatie en een compliment als je door de tegenstander als kampioenskandidaat wordt gezien. Die druk laten we snel weer varen want we voetballen van wedstrijd tot wedstrijd maar wel steeds beter en beter. Het was spannend en toch hadden we controle. Het was technisch soms hoogstaand of meedogenloos in de duels. Dik verdiend gewonnen en zoals Richard mij net appte: