Verslag: Vuren 1 – GVV’63 1 (3-1)

Opnieuw een topper voor GVV ’63. Er moest aangetreden worden in en tegen Vuren. Een ploeg in de winning mood, getuige de ongeslagen reeks van maar liefst 10 wedstrijden op rij. Dat dit niet op toeval berustte werd al vrij snel duidelijk. Na vijf minuten moest Maikel van Tuyl al handelend optreden om de thuisclub van een voorsprong af te houden.

GVV ’63 kon hier weinig tegenover stellen behoudens een harde schuiver van Bjorn van Bruchem naast de goal van de geblokte goalie van de gastheren. De eerste helft verzandde daarna in, om wijlen Bert Jacobs te citeren in hots-knots-begonia voetbal met Vuren als bovenliggende partij. De geel-zwarten mochten dan ook niet mopperen dat Vuren na een half uur van dichtbij op de lat knalde en hierdoor de brilstand op het bord bleef. Op slag van rust kwam GVV ’63 toch achter. Volledig vrij op links draaide een Vuren-speler naar binnen en bracht, a la Arjen Robben de ruststand op 1-0.

vuren uit

Na rust kwam GVV ’63 feller uit de startblokken. Een en ander resulteerde na een minuut of tien in de gelijkmaker. Jochem Roding zette vanaf rechts fraai voor en Richan Kreling kopte al even fraai de gelijkmaker achter de stevige doelman van de thuisclub binnen. Wie hierna dacht dat de Gamerenaren door zouden proberen te drukken kwam van een koude kermis thuis. Vuren gooide er nog een gezonde portie werklust tegen aan en zette de bezoekers vast voor de goal van Maikel. Al vrij snel kwam de thuisclub weer op voorsprong. Een corner vanaf links werd door alles en iedereen gemist, behalve door een Vuren-speler die vrij eenvoudig bij de tweede paal de thuisclub weer op voorsprong kopte.

Vuren ging door, en rook bloed. Halverwege het tweede bedrijf breidde de thuisclub dan ook de voorsprong uit. Na een vermeende overtreding binnen de zestien van Maikel ging de bal op de stip, aan de aphatische houding van GVV ’63 te zien terecht. Vuren maakte geen fout en bracht de stand op 3-1. Logischerwijs bleef deze stand staan tot het eindsignaal staan. De achterhoede liet een schrijnend gebrek aan killersmentaliteit zien, het middenveld grossierde in balverlies en aangezien de voorhoede niet thuis gaf, was de nederlaag even logisch als terecht.