Verslag: Vianen 1 – GVV’63 1 (0-2)

Op een hobbelig veld in Vianen moest GVV ’63  op jacht naar 3 punten in de spannende titelrace in 4D. De gelijknamige thuisclub kon echter al binnen de minuut op voorsprong komen toen Rick de Koning moeite had om stuiterende terugspeelbal te verwerken. De gastheren profiteerde echter niet en opende ook enkele minuten later de score niet. GVV ’63 was wakker en schroefde het tempo op.  Na een minuut of twintig kon Daniel Gonzalves alleen door een overtreding gestopt worden wat resulteerde in de enige gele kaart van deze sportieve pot en een vrije trap voor de geel-zwarten. Daniel legde deze keurig op het hoofd van Karim Kaaouass en de verdiende voorsprong was daar. Deze voorsprong werd al vrij snel hierna verdubbeld. Een schitterende actie van Bart Geurts werd al even schitterend door Daniel afgemaakt, door de bal achter de uitblinkende doelman van Vianen in de kruising te schieten; 0-2. De Gamerenaren waren hierna heer en meester en de thuisclub kwam dan ook nog maar nauwelijks van de eigen helft af. GVV ’63 verzuimde echter om de voorsprong uit te bouwen, door veel te nonchalant met de vele kansen om te springen of door uitstekende keeperswerk van de Vianen-goalie.

Na de kantwisseling voltrok zich een kopie van het eerste bedrijf, met uitzondering van goals. Vianen kwam de eerste minuten enkele keren bij Rick in de buurt , echter zonder gevaar te stichten. GVV ’63 nam hierna het heft weer in handen en het wachten was dan ook op uitbreiding van de voorsprong. Maar ook in de tweede 45 minuten waren de legio kansen niet aan de geel-zwarten besteed, en anders was daar wel de doelman van Vianen om GVV ’63 van een goal af te houden. Aangezien Vianen totaal geen vuist kon maken veranderde de 0-2 tussenstand in een 0-2 eindstand na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Van Doesburg.

Al met al een goed resultaat tegen een sportieve, hard werkende opponent. Enigste kanttekening is dat de score hoger uit had kunnen, en wellicht moeten vallen. Komende zaterdag, 6 mei, staat de derby tegen Kerkwijk op het programma. Een tegenstander die naar Gameren zal komen om ongetwijfeld zijn huid zo duur mogelijk te verkopen. GVV ’63 zal echter op revanche uit zijn na het pijnlijke puntverlies in de uitbeurt en heeft de drie punten hard nodig in de jacht op de titel. Met de spirit van de laatste weken en vele Gamerenaren langs de kant moet een driepunter mogelijk zijn.