Verslag: MVV’58 JO19-1 – GVV’63 JO19-1 (1-2)

Op een heerlijke zaterdagmiddag stond ons de wedstrijd tegen MVV’58 te wachten. We hadden een flink uitgedunde selectie met als resultaat een opstelling die nogal anders was dan anders. We begonnen de wedstrijd niet sterk. We lieten ons meetrekken in het fysieke spel van de tegenstander in plaats van ons eigen spel te spelen. Desondanks scoorden we redelijk snel via Daniel een mooie kopgoal uit een hoekschop. Helaas had de scheidsrechter (die zijn beste tijd ook al had gehad) zijn oog ergens anders op laten vallen en floot de goal af wegens geduw en getrek. Het ging een beetje over en weer en het begon een rommelige wedstrijd te worden, we speelden onder de maat. Gelukkig kwamen we vlak voor rust via een mooie Goal van Ruslan die werd ingeleid met een steekpass van Tom op een 0-1 voorsprong. Hierna verbeterde ons spel zich niet echt en we begonnen ons een beetje te ergeren aan de scheids die de middencirkel niet meer uitkwam en ook niet meer te verstaan was.

Na de rust zou het beslist beter moeten gaan. We moesten ons eigen spel gaan spelen. En we kregen er een nieuw gevaar voorin bij. Danny was ons gaan komen helpen. Het liep echter niet geheel volgens plan. We waren maar een paar minuutjes onderweg toen een speler van MVV het op zijn heupen kreeg en de bal van 20 meter de kruising in draaide. Die goal leek ons een beetje te hebben wakkergeschud. 10 minuten later lag namelijk de 1-2 er al weer in een mooie aanval strandde bij Richan die niet faalde en de bal in de goal tikte. We begonnen op wilskracht de betere ploeg te worden. Dit resulteerde in een paar grote kansen voor onder andere Danny en Pim deze gingen er helaas geen van allen in. Het bleef doorvechten tot het laatste fluitsignaal, maar we hebben het gehaald. De 3 punten zijn binnen en dat is het belangrijkst.

Man of the match: Danny Kolbach