Verslag: GVV’63 1 – Arkel 1 (2-1)

Op een koud, winderig en druk bevolkt Sportpark Maartenshof stond de absolute topper tussen GVV ’63 en Arkel op de rol. Winnen was het motto voor beide ploegen om de titelrace in 4D vol te houden. In eerste instantie was het de thuisclub die deze boodschap het best had begrepen. Ondanks de stevige tegenwind werd vanaf het eerste fluitsignaal,van de uitstekend  fluitende arbiter Van Wanrooij, het doel van Arkel opgezocht. Dit resulteerde echter niet in doelrijpe kansen voor GVV ’63. Sterker nog, toen de aanvalsdrang van de gastheren na een kwartier afnam waren het de bezoekers die het initiatief namen en het doel van invaller-doelman Rick de Koning op gingen zoeken en dat na een kwart wedstrijd beloond zagen met een 0-1 voorsprong. Een afgeslagen corner van Arkel  leidde op de middellijn tot onnodig balverlies van de geel-zwarten. De bal werd van rechts voorgezet en bij de eerste paal achter Rick gekopt. Het restant van de eerste helft kwam GVV ’63 kwam deze tegenslag niet meer te boven. Het veldspel bleef ondermaats en de duelkracht liet te wensen over met als logisch gevolg een 0-1 achterstand bij rust voor de Gamerenaren.

De rust en een logische wissel hadden de elf van Jan van Setten blijkbaar goed gedaan. Al na vijf minuten wisten de gasten zich geen raad  met een vrije trap van de sterk ingevallen Daniel Gonzalves.Richan Kreling bediende Bjorn van Bruchem die van dichtbij het leder hard in dak van het doel knalde,1-1. Enkele minuten later zat de Arkelse defensie opnieuw mis. Het was weer Daniel die de bal inbracht, deze belandde op de paal en vervolgens was het  de uitblinkende linksback Jordy van Tuyl die, ook van dichtbij,  de 2-1 binnen schoot. Hierna was het woord aan de bezoekers om iets aan deze tussenstand te doen. Aangezien de defensie solide opereerde, het middenveld zich de longen uit het lijf liep en de voorhoede keihard werkte was er voor de bezoekers weinig te halen bij de goal van de prima keepende Rick. Wellicht had er met wat meer rust en nauwkeurigheid bij, met name vrije trappen, uitbreiding van de voorsprong in gezeten. De score veranderde echter niet meer en het bleef derhalve bij een verdiende 2-1 overwinning voor GVV ’63.

Door dit resultaat blijft GVV ’63 volop in de titelrace en neemt Arkel vooralsnog plaats in de wachtkamer. Volgende week zaterdag wacht voor GVV ’63 de lastige uitbeurt tegen en in Vianen. Deze geroutineerde ploeg scoorde onlangs nog driepunters tegen Arkel en MVV ’58. De geel-zwarten zijn dus meer dan gewaarschuwd om deze partij niet te onderschatten. Aanvang van deze match, waar hopelijk weer veel Gamerse supporters aanwezig zullen zijn, is 14.00u.